Fietslessen voor statushouders

Fietslessen voor statushouders

Vluchtelingenwerk, RepairCafé en Videt zijn een samenwerking aangegaan om fietslessen aan te bieden aan statushouders. Er gaat weer een nieuwe cursus starten van 6 weken, houdt onze website in de gaten voor de exacte data en tijden.

Veel vrouwelijke statushouders zijn niet zo mobiel als ze zouden willen zijn. Ze hebben geen rijbewijs of geen auto en kunnen vaak niet (veilig genoeg) fietsen. Hun mogelijkheden in het dagelijks leven blijven daardoor beperkt. Het zou ze enorm helpen als ze kunnen fietsen; het is een geschikte en gezonde manier om uit de voeten te kunnen in Uithoorn.

Vluchtelingenwerk heeft gezorgd voor twee vrijwilligers die de lessen gaan geven. Ook de deelnemers voor de eerste cursus zijn er al; vijf vrouwen hebben zich aangemeld via Vluchtelingewerk om te gaan leren fietsen. Het RepairCafé stelt de fietsen beschikbaar en zal ze ook onderhouden tijdens de cursus. Videt heeft een coördinerende rol in het geheel.

In een veilige omgeving – het schoolplein aan de Johan de Wittlaan 83, waar zich ook de kantoren van Videt en Vluchtelingenwerk bevinden – worden de dappere vrouwen wekelijks de beginselen van het fietsen bijgebracht. Ook zullen de lesgevers aandacht besteden aan deelname aan het verkeer, met alle verkeersregels van dien. Het doel van de cursus is dat de deelnemers zich vol vertrouwen op de fiets door Uithoorn kunnen begeven. Er zijn voor de deelnemers geen kosten aan verbonden.

Extra lesgevers zijn nog altijd welkom. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden bij Elke Op ’t Root van Vluchtelingenwerk via e-mail: eoptroot@vluchtelingenwerk.nl. Ook deelnemers kunnen zich bij haar aanmelden voor informatie over een volgende cursus.

 

 

 

Meer informatie?

Nasséra Achahboun

Jongerencoach

T: 06-52 77 04 94
M:
E: nassera@videt-uithoorn.nl

 

Algemeen contact

Videt-Uithoorn
Johan de Wittlaan 83
1421XB Uithoorn
 
T: 0652770494

 

Nieuwsbericht delen:

Gerelateerd nieuws